Mit játsszunk a memóval?

Azt tudtad, hogy a Bendememóval több, mint

10-féle játékot lehet játszani?

 1. Hová bújt?

Ez egy bevezető játék a kisebbek részére mielőtt megismerkednének a hagyományos memóriajátékkal. Itt még nem a megszokott módon keressük az állatok párját. Ezzel a játékkal rávezethetjük a kicsiket a memorizálásra, éppen ezért itt még nincsenek sorok és oszlopok és a kártyák száma is minimális, 3-10 pár. Mivel a legkisebbeknek ajánljuk (akár 3 éves kortól), mindenképpen kell egy segítő a kis játékos mellé. A játék célja az, hogy a gyerkőc minden állatot megtaláljon a lefordított kártyák közül.

 2. Kakukktojás

A Bendememo tökéletes a Kakukktojás játékra is, amit a nagyobbaknak ajánlunk. A Kakukktojás játék lényege, hogy ki kell találni, melyik kártya nem illik a többi kártya közé valamilyen tulajdonsága miatt. A játék célja az, hogy a gyerkőc minél több kártyasorból találja meg a kakukktojást. Ezalatt fejlődik a figyelme, az észlelése és a koncentrációja.

 3. Utánozós majmóca

Az Utánozós majmóca játék lényege, hogy a gyerek megtanuljon lemásolni egy állatokból kirakott sormintát. Ehhez a játékhoz is kell egy segítő, aki előre megtervezi a másolásra szánt kártyasort. Ez a játék fejleszti a felismerőképességet, a gyerek türelmét és a koncentrációs képességét.

 4. Barkóba

Biztos ismeritek a barkóbát, ahol ki kell találni mire gondolt a másik. Itt is eldöntendő kérdéseket kell feltenni, hogy kitaláljuk milyen kártya van a másik kezében. A játék célja az, hogy a gyermek megismerje az állatok tulajdonságait és tudatosítsa azokat. Megtanulja az eldöntendő kérdést használni és fejlődik a logikája is.

 Ha szeretnéd a többi játékot is megismerni,

iratkozz fel és mi elküldjük neked ajándékba!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess legújabb akcióinkról!

Csak egy e-mail címet kérünk és a Tiéd

a 15% KEDVEZMÉNY KUPON és a 10 + 1 JÁTÉK A MEMÓVAL EBOOK